duminică, octombrie 25, 2009

Poftă Bună la Legume Coapte cu Peşte de DonVit ;)

Vă este foame ? sau demult n-aţi pregătit ceva gustos ca să vă mindriţi cu sine însuşi ? :) În acest articol vă propun o recetă de mîncare din tradiţia familiei, de fapt de mine inventată şi menţinută ;)

Cum toate felurile de mincare au nume o numesc si eu: "Legume Coapte cu Peşte de DonVit" ;)

Imaginea următoare conţine ingredientele necesare, deci este nevoie de un peşte viu ~ 1 kg, cartofi ~ de 2 ori mai mult ca volum faţă de peşte, 2-3, morcovi, 2-3 chiperi, 2-3 roşii, 1-2 cepe, 1-2 căţei :) de usturoi, mazăre fiartă, ulei, sare.

Ingredientele de mai sus le ciopărţim in bucăţi egale, cam de grosimea bucătilor de peşte, vedeţi în imaginea următoare.

Ungem tavaua cu ulei pe toată suprafaţa interioară, punem mai întii cartofii aşa ca să acoperim fundul, apoi aşternem bucaţile de peşte (dacă peştele e mic se poate pune întreg), paralel se presoară sare, apoi punem, roşiile, chiperii, morcovul, ceapa, usturoiul, mazărea. vezi inmaginea ce urmează.

Acoperim tavaua cu foi de aluminiu, vezi mai jos.


Punem în rola pe ~ 45 min la ~ 200 grade Celsius


Şi iată ca mîncare e gata :)


Poftă Bună :)

7 comentarii:

  1. Se poate cu orce fel de peşte ce creste in Moldova

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo Domn Bucatar, foarte apetisant arata! Ia placut si micutului? ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, cred ca indirect ia placut si micutului ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. arata apetisant, nu stiam ca iti plate sa gatesti, cand vin data viitoare la tine o mai faci odata sa le povestesc la lume ca fotcile le-ai facut tu da nu le-ai luat de pe internet

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, de ceva timp domeniul bucatariei ma intereseaza mai mult, planific ceva video recete sa fac, plus vreau ceva experimente la cuptor cu lemne ;)

    Daca si pe tine te intereseaza putem sa ne asociem, daca vrei clar ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Si daca vii la noi sigur repetam, doar ca sa ma anunti din timp cavii ca sa ma asigur cu toate ingredientele necesar si ceva lichid - stii tu de care ;)

    RăspundețiȘtergere

Membri

Comentarii