Prima data am auzit despre asa bucate cind am venit la Chisinau de la colegii din nordul republicii si cum pina acum nu am avut ocazia sa servesc asa delicatete am decis sa pregatesc singura una.
Iata ce sa primit, sper ca o sa va placa cum arata si o sa pregatiti si voi dupa receta mea :).
Receta pentru 4 portzii
200gr paste fierte pina la semigata
6 oua
250 brinza de vaci
70 gr zahar
10gr sare
se admite stafide shi curaga
2gr vanelie
10gr praf de copt
Amesteci totul intr-un vas:
Temperatura optima de coacere 185-195*c
Tava se unge cu unt sau margarina shi se presoara cu pesmetzi.
Si iata ce sa primit :)
NU e originala. Tin minte ca se foloseste lapte de ala gras de vaci in loc de brinza. Muls la citeva zile dupa ce a fatat vaca.
RăspundețiȘtergereDe ce "Baba" se numeste ? :)
RăspundețiȘtergereSe poate de incercat si cu lapte gras da nu stiu receta.
RăspundețiȘtergereA fost foarte gustoasa....ms, sa mai faci ;)
RăspundețiȘtergerecu lapte din ala gras dupa ce fata vaca e altceva... Corasla se numeshte si nu se foloseshte paste ;) da cred ca depinde de regiune ;) cu drag irishka
RăspundețiȘtergerenustiu de unde ai luat receta dar asta nu este baba de la nord
RăspundețiȘtergereCare-i receta de la nord? Eu am luat receta de pe un forum de bucate
RăspundețiȘtergere